Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Διήγημα με τίτλο «Ζωντανά Αντίγραφα» στο όγδοο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού «Μύρτιλο»...

Kυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις «Οσελότος» το όγδοο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού «Μύρτιλο». Στο παρόν τεύχος φιλοξενείται και ένα διήγημα φαντασίας του υποφαινόμενου, με τίτλο «Ζωντανά Αντίγραφα»

«Είναι βραδάκι και ψιλοβρέχει. Έχει μπει πια για τα καλά το φθινόπωρο. Οκτώβρης μήνας και η βροχή δε λέει να σταματήσει.

Σπρώχνει απαλά την πόρτα και μπαίνει. Ρίχνει ένα βλέμμα στον χώρο, τα περισσότερα τραπέζια είναι άδεια. Άλλωστε είναι νωρίς ακόμη, ο πολύς κόσμος έρχεται αργότερα. Κατευθύνεται προς το τραπεζάκι στη γωνία και κάθεται. Βγάζει το μπουφάν, ανάβει τσιγάρο κι ανοίγει την εφημερίδα. Ντύνεται το κρύο του ύφος και κάνει νόημα στο γκαρσόν. Παραγγέλνει μια βότκα με λεμόνι. Το ραντεβού του είναι για τις εννιά. Έχει ώρα ακόμη. Σιγά-σιγά αρχίζει να γεμίζει και το κατάστημα.

Παρατηρεί προσεκτικά όσους μπαίνουν, τι άλλο να κάνει, τους σχολιάζει στο μυαλό του. Απέναντί του, προς τα δεξιά, έχει καθίσει μια εκρηκτική ξανθιά. Βάζει το ένα της πόδι πάνω στ' άλλο, ανάβει τσιγάρο με βιαστικές κινήσεις και φυσάει τον καπνό της προς το μέρος του, στρέφοντας το βλέμμα της καταπάνω του. Της το ανταποδίδει.

Ακριβώς τη στιγμή εκείνη μπαίνει κάποιος μέσα που τον κάνει να χάσει το χρώμα του...» [...]

Η συνέχεια εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου